Archive : Category

Zzp’er uit Veenendaal in finale Freelancer of the Year Awards

POSTED ON 26-03-15  - POSTED IN Berichten, Mijnheer van Puffelen in de pers

Minister-president Rutte reikt zzp-prijs uit tijdens Dag van de ZZP’er

Veenendaal – Lianne Kooistra uit Veenendaal is doorgedrongen tot de finale van de Freelancer of the Year Awards, die op zaterdag 4 april door minister-president Rutte worden uitgereikt op de Dag van de ZZP’er in Den Haag. De Freelancer of the Year Awards is een zoektocht naar de beste zzp’er van Nederland. Uit bijna 10.000 deelnemers zijn honderd deelnemers geselecteerd voor de finale. “We zijn erg onder de indruk van de kwaliteit van de honderd finalisten,” aldus mede-initiatiefnemer en jurylid Jeroen Sakkers.

tekstschrijver-freelancerLianne Kooistra (31) van Mijnheer Van Puffelen tekstbureau uit Veenendaal is een van de honderd finalisten die 4 april kans maken op de titel ‘Freelancer of the year’. “Deze verkiezing is een mooi podium om te laten zien wat ik tot nu toe gedaan heb”, aldus Lianne. “In het voorjaar van 2013 startte ik mijn eigen tekstbureau, nadat ik concludeerde dat mijn beroepsgroep bij uitstek wordt vertegenwoordigd door freelancers. Het aanbod is dus groot, maar de vraag gelukkig ook. Als copy writer houd ik me dagelijks bezig met het vergroten van de naamsbekendheid en verbeteren van de online vindbaarheid van mijn klanten. Door krachtige content, toepassing van SEO, PR en redactionele teksten. De ene keer voor een groot merk, dan weer voor een reclamebureau of een bijzondere start-up. Die afwisseling maakt dat mijn werk leuk en uitdagend blijft.”

Pitchronde
In de eerste ronde van de FOTY Awards hebben genomineerde zzp’ers en freelancers beoordelingen verzameld bij onder meer (oud-)opdrachtgevers. In totaal zijn meer dan 60.000 referenties verzameld. Op basis van de gemiddelde cijfers uit de eerste ronde heeft de jury een Top-10 zzp’ers en freelancers per categorie samengesteld. De in totaal honderd finalisten hebben tijdens het pitchevent op 21 februari bij Postillion Hotel Dordrecht hun bedrijf voor de camera gepresenteerd.

 

Vakjury
In aanloop naar de uitreiking op de Dag van de ZZP’er zal een vakjury de categoriewinnaars en de Freelancer of the Year 2015 uitkiezen. Belangrijke criteria zijn het persoonlijk verhaal, focus/specialisme, businesscase, groeipotentie en slim ondernemen. René Frijters, oprichter van Knab, is voorzitter van de vakjury met onder meer Evita Zorg, LinkedIn, Marktplaats Zakelijk, MINI, Oger, PostNL, Telfort Zakelijk, Victor Mundi en ZP-Assist. Ook de winnaar van afgelopen jaar – zzp-trainer Bart van den Belt van de Succes Academy – is jurylid. Juryvoorzitter Frijters zal tijdens het evenement het juryoordeel toelichten.

 
Zzp’ers, freelancers en media kunnen zich gratis aanmelden voor de Dag van de ZZP’er via de volgende link: http://www.freelanceroftheyear.nl/uitreiking/

 

Het Grootdictee: ‘In elk geval beter dan dat Van Kootengedoe’

POSTED ON 18-12-14  - POSTED IN Berichten, Nieuws

dicteeSommige mensen moeten er niet aan denken hier voor hun lol aan deel te nemen, een beetje taalpurist likt zijn vingers erbij af: Het Groot Dictee der Nederlandse Taal. Gisteren voor de 25e keer georganiseerd in de Eerste Kamer in Den Haag. Ware dicteefanaat Rein Leentfaar doet de ‘nabeschouwing’ van ‘Tussen niemendalletje en blankebabybilletjesprivilege’.

“Hoewel vele malen beter dan vorig jaar – ‘dat Van Kootengedoe’ – voldeed ook dit dictee toch weer niet aan de eisen die je aan een kwaliteitsdictee zou mogen stellen.” Rein Leentfaar weet waar hij het over heeft. De 70-jarige gaat bijna alle dictees in Nederland en België af, besteedt 3 uur per dag aan de Nederlandse taal en leest De Van Dale met het plezier van iemand die een roman leest. Zijn dictees leveren hem vaak de hoofdprijs op. In 2012 schreef hij Hare Majesteit de Koningin nog een sollicitatiebrief: hij zou de troonrede graag nakijken op spelfouten. Een bijzondere man! Ik ontmoette hem eerder dit jaar bij het Groot Veenendaals Dictee van de Rotaryclub, waar ik met 22 fout niet onaardig scoorde. Die score viel echter in het niet bij die van Rein: een paar foutjes.

Vier voor éénRein Leenfaart
Rein toog gisteren voor het Groot Nederlands Dictee dat in Nederland en België op tv werd uitgezonden naar het Belgische Merelbeke. Waar hij zich het meest over verbaasde? “Dat ‘het Dictee’ met een hoofdletter geschreven werd, had ik moeten weten na de discussie vorig jaar over ‘groot dictee’ en ‘Groot Dictee’. Quod non. Onze Taal vindt een kleine letter overigens ook verdedigbaar.” Aangezien het woord meerdere keren in het dictee voorkwam, leverde het hem vier fouten op. “Echt ridicuul!” Een volgend puntje: de schrijfwijze van ‘De Tweede’. “Dat ‘de Tweede’ alleen goed was, is vreemd: volgens mij is ‘II’ ook goed. Volgens mij spreek je ook ‘II’ uit als ‘de Tweede’.”

Meneer Van Dale heeft Geen Antwoord
Voor een man met een haast onmetelijke woordenschat hoort hij niet gauw iets voorbij komen dat onbekend in de oren klinkt. Dit dictee werd de dicteegoeroe echter verrast door ‘turbe’ en ‘brossel’, die gelukkig fonetisch overeenkomen met de juiste schrijfwijze. “Opschrijven wat je hoort, loont.” Het woord brossel dat ook in de Van Dale niet te vinden is, betekent brokje of stukje (gewestelijk). Rein over het gebruik van het woord in de context: “Dat sloeg als een tang op een varken, want stukje is hier geen synoniem voor het geschrevene.” Het onbekende woord ‘tafa’ meende hij overigens wel te kennen (betekenis: muizensoort).

Hoeft niet hoor, jury
Er was een moment dat de jury het publiek tegemoet kwam; ongelooflijk en ongelofelijk werden allebei goed gerekend. Rein: “Soepel, maar dat moet je niet willen! De uitspraak is verschillend, laat één van beide vormen duidelijk uitspreken en dat is het dan.” Overige punten, waarop Rein van mening verschilt met de jury: “’oeioeimachine’ had niet gebruikt mogen worden: in de papieren Van Dale met koppelteken, in de online Van Dale zonder. ‘Gribbelgrabbel’ is een bijna-reduplicatie. En ‘Grote of Dikke Van Dale’ vind je in het voorwoord van de papieren Van Dale! Ik acht tot slot naast ‘Ali Babataalschatkamer’ zeker ook ‘alibabataalschatkamer’ zeer wel verdedigbaar”.

Next!
De Nederlandse prominenten maakten gisteren gemiddeld 31 fouten. Rein presteerde met acht fouten (waaronder vier keer ‘dictee’ in plaats van ‘Dictee’) net zo goed als de nummer 2 tijdens van de wedstrijd. Een score waar menigeen jaloers op zou zijn. Voor Rein is het echter een tegenvaller, normaal scoort hij beter. “Dit hele dictee maar weer gauw vergeten, overgaan tot de orde van de dag en op naar het volgende ‘echte’ dictee.”

Back to Top